top of page
  • valentinapopescu

Un exemplu uimitor de decor neobișnuit

Updated: Dec 13, 2021

Găsiți liniștea sufletească, decorați-vă casa și apropiați-vă de natură. Acvariul rezolvă mai multe probleme simultan. Dar dacă în sufragerie sau dormitor nu ați surprins pe nimeni cu o bucată de mare pentru o lungă perioadă de timp, atunci moda pentru un acvariu în bucătărie câștigă doar avânt.



Acvaristii cu experiență se încruntă: „Animalele de companie nu sunt un obiect pentru decorarea experimentelor”. Iar designerii încearcă să combine o casă confortabilă și frumoasă pentru pești strălucitori cu un interior practic și funcțional.





„Bucătăria oceanică” - așa și-a denumit creația neobișnuită designerul olandez Robert Kolenik. El a venit mai întâi cu ideea de a plasa acvariul sub blat. Au trecut trei ani de la conceptul 3D până la dezvoltarea eșantionului finit. Din punct de vedere tehnologic, sarcina sa dovedit a fi foarte dificilă. Dar până la urmă totul a funcționat. Apartament clasic modern realizat de Nobili Interior Design



Tânăr designer olandez, economist de profesie. În Europa, este cunoscut ca fiind fondatorul noului stil în stil eco. Spațiile sale combină mediile mari cu un design durabil: interioarele funcționale și minimaliste sunt create din materiale exclusive, cu adăugarea de echipamente de ultimă generație și tehnologie înaltă. Lipsa unei diplome de arhitectură a lui Robert este mai mult decât un substitut pentru o experiență de viață - a început să lucreze în compania de construcții a tatălui său. Acum propria sa firmă proiectează spații private și publice cu o notă de farmec ecologic în toată Europa. De 8 ani, a reușit să ducă la bun sfârșit zeci de proiecte fantastice, inclusiv hotelul Flatcher din Amsterdam, Restaurant Club Touch, Cocktailbar Go Ten și multe altele.



O insulă de sticlă cu pești tropicali în interior este, în practică, un element interior foarte funcțional. Insula a devenit centrul vizual și semantic al zonei de luat masa, atrăgând imediat atenția. Se pare că acvariul este complet transparent, iar blatul "planează" deasupra acestuia. De fapt, acest lucru nu este cazul - rezervorul de apă este realizat în forma literei L. Are toate dulapurile de bucătărie necesare pe partea din spate, iar efectul dorit este creat de pereții din spate oglindați și de apa care funcționează ca o lupă.



- De fapt, secretul constă în combinația de materiale de bună calitate și calcule matematice riguroase. Designul în sine este foarte simplu. Partea dificilă este combinarea în siguranță dintr-un punct de vedere ingineresc, practic și eficient. Curățarea acvariului și hrănirea peștilor sunt foarte convenabile și simple: trebuie doar să apăsați un buton și blatul se ridică.




Pentru a face masa de masă suficient de ușoară pentru o funcționare fiabilă a mecanismului de ridicare, a fost necesar să se utilizeze o piatră artificială de corian - permite reducerea greutății suprafeței finite.



Parerea noastra:

- Cu toată frumusețea sa, designul are defecte. În primul rând, proprietarii vor trebui să aibă grijă de ei înșiși tot timpul și să încerce să evite loviturile la suprafață. Rezervorul în sine nu se va sparge - este fabricat din sticlă groasă. Dar pentru pești, este contraindicată vibrația regulată, pe care chiar și loviturile slabe o pot crea. În al doilea rând, prețul de emisiune. Eșantionul pe care îl vedeți în fotografii are aproximativ trei metri lungime și un metru și jumătate lățime și costă 75 de mii de euro.





O altă tendință proaspătă: acvariul este un șorț de bucătărie. Pe lângă crearea unui aspect spectaculos de bucătărie, acest acvariu este foarte ușor de întreținut. Toate comunicațiile sunt apropiate, iar rezervorul poate fi ușor echipat cu sisteme automate de purificare a apei.

Mobila Living Italia De la Mobila italia Nobili Design


Dar există și dezavantaje aici. Chiar și cel mai scump acvariu de tip închis nu trebuie amplasat în imediata apropiere a plitei și a bateriei. Locuitorii acvariului sunt foarte sensibili la modificările temperaturii apei și se generează destulă căldură în timpul gătitului. Punerea unui acvariu deschis aproape de aragaz și capotă este, în general, contraindicată - grăsimea va intra cu siguranță în apă.



Parerea noastra:

- Dacă doriți să amplasați acvariul pe toată lungimea bucătăriei, rețineți că rezervoarele lungi ar trebui să fie destul de largi. Adică veți pierde cel puțin 10 centimetri de spațiu utilizabil. Cel mai probabil chiar mai mult. Și acest lucru poate fi acordat doar de proprietarii de spații cu o suprafață serioasă.



Perete viu și multe altele


Cea mai practică soluție și una dintre cele mai interesante în sens estetic: un acvariu - o fereastră în perete sau chiar o deschidere pentru acvariu. Sistemele moderne de inginerie fac posibilă transformarea rezervorului în perete. Această tehnică mărește spațiul, creează un joc spectaculos de lumină și atrage atenția.


Surse asemanatoare: Website



Singurul lucru de care trebuie să ții cont este iluminarea. Mulți pești și alge „la lumină” vor arăta foarte diferit decât în ​​magazinul de animale de companie. În plus, veți avea nevoie de iluminat suplimentar și câteva sfaturi de specialitate, atât cu privire la caracteristicile diferitelor tipuri de locuitori ai acvariului și stilul lor de viață, cât și la furnizarea structurii cu conducte la comunicații. Este mai bine să aveți încredere în astfel de întrebări profesioniștilor.



Citeste si despre : Interior Luminos

10 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page