top of page
  • valentinapopescu

Stil Colonial in Design Interior

Acest stil neobișnuit este rar în Romania Interioarele proiectate în această tradiție sunt tipice pentru Europa veche, de unde a provenit acest stil. În plus, pentru implementarea unor astfel de proiecte, sunt necesare camere spațioase și luminoase. Va fi potrivit într-o casă de țară, dar nu într-un mic studio. Cu toate acestea, există designeri care sunt dispuși să își asume riscul. Ei regândesc regulile și tradițiile acestui stil. Care este rezultatul muncii lor? Și care sunt principalele caracteristici ale stilului colonial?



Istoria stilului colonial

Dezvoltarea activă a lumii, care a avut loc în secolele XVI-XVII, a influențat nu numai harta și teritoriile țărilor individuale. Oamenii care au vizitat Africa, America și Asia au adus de acolo o mulțime de obiecte de decor interesante, precum și o înțelegere complet nouă a stilului. Motivele etnice, care nu erau niciodată populare în interiorul acelor vremuri, au început brusc să se manifeste în cele mai neașteptate elemente. În același timp, coloniștii care s-au stabilit în țări îndepărtate au refuzat să trăiască în bungalouri fragile și temătoare. Au adus cu ei tradiții și obiceiuri, care s-au adaptat treptat la realitățile locale. Așa s-a născut stilul colonial. A devenit un rezultat unic al amestecării tradițiilor din est și vest. Stilul colonial englezesc din interior combină reținerea și rigiditatea cu energia și jucăușul copilăresc. Tonurile calme și profunde de aici pot fi combinate cu modele africane primitive și sculptură abilă cu mobilier dur.




Principalele caracteristici și caracteristici ale stilului colonial

Este aproape imposibil să identificăm caracteristicile specifice acestui stil. Lucrul este că călătorii din diferite țări au plecat în India și China, America și Africa, aducând de acolo obiecte și vederi complet diferite ale lumii. Stilul colonial este valoros pentru diversitatea, flexibilitatea și capacitatea sa de adaptare la noile culturi. Mobilier Dormitor clasic




Și totuși, există mai multe trăsături principale care sunt caracteristice tuturor formelor acestui stil. Deci, de exemplu, cerințele de spațiu. Camera trebuie să fie neapărat spațioasă, motiv pentru care astfel de interioare sunt mai frecvente în casele de țară decât în ​​apartamente.


O altă cerință obligatorie este materialele naturale. Lemn, piatră, ratan și bambus, metal - aceasta este lista principală a elementelor importante ale stilului. Desigur, linoleum și plastic într-un astfel de interior vor arăta ciudat și ridicol.


Stil colonial în interior


Spațiul de culoare colonial

Schema de culori este, de asemenea, cât mai aproape de natură. Nuanțe deschise de maro, bej și nisip, crem și galben paie - aceste tonuri acționează de obicei ca bază pentru interior. Nuanțe maro închis, ocru, ciocolată și teracotă. Dar culorile strălucitoare sunt foarte rare și exclusiv în accesorii.




Mobilier colonial

Mobilierul clasic este masa și scaunele din ratan. Materialele și tehnicile naturale ale triburilor africane garantează o potrivire completă cu stilul. Dar nu tuturor le place acest mediu. Iubitorii de mobilier tapițat tradițional se pot bucura de canapele și fotolii joase cu tapițerie subtilă. Astfel de mobilier ar trebui să emane lux și să arate masiv și antic. Cel mai bine este să alegeți modele cu tapițerie din brocart, piele sau piele de căprioară, precum și inserții elegante din lemn. Este demn de remarcat faptul că speciile de lemn sunt, de asemenea, diferite de cele obișnuite: nucul asiatic, tecul și mahonul sunt preferate pentru stilul colonial. Design Interior




Iluminat

Asigurați-vă că acordați atenția cuvenită iluminării. Este recomandat să alegeți camere cu ferestre mari și lumină naturală, dar merită să luați în considerare un sistem de iluminare pe mai multe niveluri. Pentru a sublinia baza europeană a interiorului, puteți utiliza un candelabru masiv. Dar sutienele elegante și neobișnuite cu motive etnice îl vor completa.




Accente și decor

Un număr mare de figurine mici și mari, bibelouri și diverse suveniruri de același stil sunt ideale pentru decorarea interioară. Măști șaman, oglinzi în rame sculptate, figurine de oameni și animale - această listă este foarte lungă. Nu uitați de plantele vii care vor sublinia stilul colonial din interior.


Te-ar putea interesa si: Design Interior in stil Vintage


Decorație colonială

Evitați materialele artificiale și alegeți cele naturale. Dacă nu este posibil să folosiți specii de piele, piele de căprioară, blană sau lemn scump, atunci puteți apela la „înlocuitorii” lor. Amintiți-vă însă că imitația trebuie să fie de o calitate foarte bună.




Pereți

Finisarea cu panouri de lemn la toată înălțimea sau numai în partea inferioară a peretelui pare potrivită - acesta este un fel de „tribut” stilului englezesc. Dar și hârtia sau tapetele din bambus arată bine. Cea mai simplă și în același timp eficientă opțiune este tencuiala decorativă. Trebuie să fie dur, dur, să creeze o senzație de denivelare.





6 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page