top of page
  • valentinapopescu

Proiectarea unui apartament mic pentru 2 persoane

Datorită unui aspect bine gândit și a soluțiilor de proiectare competente, acest apartament cu o cameră, cu o suprafață de numai 55 de metri, a găsit un loc nu numai pentru dormitor, living și bucătărie, ci chiar și pentru un loc de muncă și un loc separat vestiar

Designerul Gabriela Nechifor știe să lucreze nu numai cu apartamente spațioase, ci și cu spații mici, dintre care una a primit-o sub forma unui apartament cu o cameră cu o suprafață de 55 de metri. Amenajari interioare Apartamente realizate de Nobili Interior Design



Au existat mai multe dificultăți simultan: să încapi tot ce ai nevoie într-o zonă mică, să încadrezi pictura preferată a amantei în interior și să ghicești preferințele soțului ei, căruia i s-a făcut acest apartament ca surpriză și cadou de la iubitul său.



A fost foarte important ca proprietarii să obțină nu numai un decor frumos, ci și o carcasă funcțională, cu un dormitor complet și mult spațiu de depozitare. Era imposibil de făcut fără o zonă de luat masa, bucătărie, cameră de zi și loc de muncă. O sarcină atât de dificilă a trebuit rezolvată în primul rând cu ajutorul planificării: bucătăria, camera de zi și zona de luat masa au fost combinate într-un spațiu deschis, iar partiția interioară dintre cameră și bucătărie a fost demontată, făcând astfel loc dormitor și dressing. Ușa din peretele portant nu a fost deplasată pentru a evita cheltuieli inutile. Dormitoare Moderne de la Mobila Italia Nobili Design



- Proprietarii acestui apartament sunt activi și oameni de afaceri cu un bun simț al umorului. Le place să folosească noi tehnologii, adoră călătoriile, natura și singurătatea. Interiorul apartamentului lor trebuia să fie modern, confortabil și funcțional. Principala dificultate a fost că comunicarea principală a avut loc cu proprietarul apartamentului, iar pentru soțul ei, acest proiect a fost o surpriză. Faptul că clientul a aprobat pe deplin soluția de planificare și partea vizuală a fost principalul nostru succes.



Proprietarii au primit holul cu o formă complexă: la intrarea în apartament, privirea se sprijină imediat pe perete. Designerul a decis să neutralizeze acest efect cu ajutorul unui mic cuier și a unui suport pentru pantofi. Peretele lateral al dulapului a fost decorat cu un fito-panou de mușchi gata făcut. O astfel de soluție îndrăzneață la prima vedere este de fapt foarte practică: lichenul volumic ren ren stabilizat de ani de zile nu necesită udare, iluminare și îngrijire specială, iar învelișul în sine este montat convenabil pe o suprafață verticală „îmbinare la îmbinare”.



A apărut aici o poză preferată a gazdei, pe care dorea să o folosească în interior. Un loc pentru ea a fost găsit în fundul holului, deasupra unui mic puf. O oglindă mare a fost instalată în această zonă, în fața căreia este convenabil să te îmbraci și care mărește vizual spațiul.




Ideea principală a acestui proiect nu a fost doar de a combina camera de zi, bucătăria și zona de luat masa, ci de a crea un spațiu fluid, maxim luminos și aerisit. Tendințele de design ale camerelor de zi sunt asociate cu o schimbare generală a perspectivelor acestei camere: astăzi este văzută din ce în ce mai mult nu ca un loc pentru întâlniri zgomotoase cu prietenii, ci ca un fel de refugiu după o zi grea de muncă. Prin urmare, interiorul camerei de zi ar trebui să fie relaxant, neutru și relaxant.



Zona de recreere s-a dovedit a fi de dimensiuni reduse, dar funcțională: o canapea pliabilă poate fi folosită ca pat suplimentar, iar un grup de depozitare suplimentar este prevăzut în grupul TV situat vizavi.


În ciuda faptului că interiorul este realizat într-un stil modern, există atât confortul, cât și o atmosferă romantică, relaxantă. Designerul a atins o asemenea dispoziție cu ajutorul unui covor moale pufos, fito-picturi cu mușchi, diferite surse de lumină, tapițerie de mobilier, perdele de lumină și o schemă de culori calde .


Alte surse de inspiratie : Website


La proiectarea zonei de bucătărie s-a stabilit următorul obiectiv: cât mai mult spațiu liber posibil, cât mai puține obiecte mici vizibile posibil. Pentru a face acest lucru, Oksana a folosit trei principii. În primul rând, fiecare lucru trebuie să poarte o sarcină funcțională. În al doilea rând, numărul decorațiunilor este minim, deoarece bucătăria este combinată cu camera de zi. În al treilea rând, mobilierul ar trebui să aibă forme geometrice laconice.


Așadar, în zona bucătăriei a apărut un set de bucătărie acoperit cu lac mat, realizat la comandă după schițele designerului, o masă pliantă pentru 4 și 8 persoane, scaune transparente, precum și aparate încorporate și o chiuvetă. Partea superioară a suprafeței de lucru este realizată din piatră artificială.




9 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page