top of page
  • valentinapopescu

Cum să alegi un dulap bun pentru dormitorul tau - 7 semne de calitate!

Un dulap de calitate este ușor de recunoscut după anumiți parametri. Dacă cunoașteți unele dintre nuanțe și verificați toate caracteristicile importante ale mobilierului, atunci puteți cumpăra un dulap bun și de înaltă calitate fără a cheltui bani suplimentari pentru repararea suplimentară a ușilor glisante sau chiar reinstalarea întregului dulap.



În articolul precedent, am dat o serie de recomandări cu privire la modul de a face aspectul interior al dulapului convenabil, astăzi vom împărtăși secretele cum să alegem un dulap de înaltă calitate.


1. Înălțimea compartimentelor, lungimea rafturilor și distanța dintre ele


Într-un dulap de înaltă calitate, distanța dintre rafturi este de aproximativ 30-35 cm - acest lucru vă permite doar să puneți lucrurile într-o grămadă convenabilă și să nu construiți un turn din ele. Dacă dulapul este folosit ca bibliotecă pentru depozitarea unei biblioteci, atunci distanța poate fi redusă la 25 cm, precum și să ofere un raft mai larg pentru cărți și albume de dimensiuni non-standard. Lungimea maximă admisă a raftului nu trebuie să depășească 600 mm, altfel structura va începe inevitabil să se lase.




La instalarea rafturilor foarte lungi, este oferit suport suplimentar. În ceea ce privește secțiunile pentru depozitarea hainelor pe umerașe, înălțimea acestora trebuie să fie de la 85 cm (pentru bluze, cămăși și jachete) până la 120 cm (pentru rochii, paltoane și alte articole de îmbrăcăminte exterioare). Pentru camere din unitatile turistice acreditate se vor crea spatii conforme cu cerintele din domeniu.


2. Tipul mecanismului de alunecare


Sistemele glisante din oțel și aluminiu sunt astăzi pe piață. Dacă doriți să economisiți bani, atunci este mai bine să alegeți un sistem de oțel - este mai accesibil și durează cât unul din aluminiu, deoarece sarcina principală cade pe mecanismele mobile.



Sisteme de oțel



Sisteme de aluminiu


Sunt luate în considerare cele mai fiabile uși în care rolele se deplasează de-a lungul ghidajului inferior. În cele mai ieftine dulapuri, sistemele sunt instalate acolo unde rolele sunt în partea de sus, în timp ce ușa nu este deloc fixată de jos. Acesta este un mecanism de alunecare destul de nesigur, deoarece în timpul funcționării ușa va zbura constant de pe role, iar dulapul va necesita reparații sau chiar înlocuirea completă a ușilor compartimentului.



Rola de jos



Mecanismul mobil (role) trebuie să reziste la o sarcină de 25 kg și, de asemenea, să aibă un mecanism de rulment închis de murdărie. Este importantă și compoziția roții în sine, care trebuie să fie din fluoroplastic pentru a avea un coeficient de frecare scăzut.



Pachete speciale Anti-Jump


Mecanismele cu role sunt, de asemenea, strâns legate de siguranță - astfel încât ușa să nu sară din șina inferioară, mecanismul de alunecare trebuie să fie prevăzut cu anti-salt pentru a fixa rola în șinele de șină.


3. Plăci ecologice


Mobilierul modern este realizat din plăci aglomerate laminate, deci acordați atenție clasei de emisie a materialului. Plăcile de siguranță au clasele de emisii E0 și E1.




Dacă E2 sau E3 este indicat pe eticheta produsului, atunci acest lucru ar trebui să alerteze: probabil cantitatea de rășini de formaldehidă dăunătoare depășește limitele admise. Apropo, este ușor să recunoașteți plăcile de înaltă calitate - există un certificat cu o clasă de emisii, au un miros foarte slab și miroase mai mult a lemn decât a chimie. În acest caz, mirosul dispare complet în două săptămâni de la cumpărare.


4. Materialul de margine și calitatea bandelor de margine


Întrebați vânzătorul cu ce margine sunt închise secțiunile pieselor dulapului. Cea mai fiabilă margine din PVC este considerată a avea o grosime de cel puțin 0,8 și 2 mm - este durabilă, sigură, protejează cu succes împotriva fumurilor și așchilor dăunători și nu se desprinde mult timp. O margine subțire de melamină este mai rea - se desprinde rapid și nu protejează piesele de așchii.



5.Marginea 0,8 mm. Bandă de margine din poliuretan.


Calitatea bandelor de margine a plăcilor din care este asamblat dulapul este un parametru important care ne permite să spunem atât calitatea mobilierului, cât și fiabilitatea și durabilitatea. Grosimea elementelor structurale ale dulapului este de 16 mm, iar aceste plăci necesită tăiere. Una dintre cele mai moderne tehnologii de bandare a marginilor este poliuretanul. Aceasta este o garanție a aplicării fiabile și exacte a marginii pe materialul plăcii, datorită căreia nu există spații între laminat și margine, iar produsul final are o rezistență crescută la umiditate. In dulap pot fi inserate sertare pentru lenjerie sau bijuterii personale.


6. Construiește calitatea


Un dulap de înaltă calitate nu permite goluri la joncțiunea plăcilor și a rafturilor, precum și între peretele din spate și peretele camerei. Dacă există, acest lucru indică faptul că dulapul a fost proiectat cu erori și produs pe echipamente de calitate scăzută. Un detaliu important în dulapuri îl constituie pereții din spate. Pentru a economisi bani, producătorii instalează plăci de fibre în loc de PAL ca material pentru peretele din spate. Astfel, peretele devine mai subțire și face structura mai puțin robustă. Puteti apela la un designer sau la un studio de design pentru a va crea interiorul camerei unde va fi montat mobilierul comandat.



7. Cuplaj excentric VB 35 Hettich


Refuzați achiziția imediat dacă rafturile dulapului glisant sunt fixate cu suporturi pentru rafturi. Raftul trebuie să fie bine fixate cu un scorpion, șurub euro, minifix sau alte legături pentru a-l fixa. Rafturile instabile sunt foarte incomode și chiar periculoase în timpul funcționării. În cel mai nepotrivit moment, raftul cu tot conținutul considerabil se poate rupe sau depăși.


Pentru recomandari de firme din domeniu vizitati si acest Website


Pentru mobilier realizat de branduri din Italia Click Here

7 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page