top of page
  • valentinapopescu

Cum sa alegi un pat de podium în dormitor: Idei care vor schimba interiorul casei

Updated: Jul 15, 2023


În general, este acceptat faptul că o cameră de podium apare în apartamente foarte mici, unde trebuie să creați un nivel suplimentar pentru a găzdui tot ce aveți nevoie. De fapt, chiar designul podiumului ocupă mult spațiu, așa că, înainte de a alege această soluție, trebuie să vă gândiți la toate celelalte.


Cum sa alegi un pat de podium în dormitor: Idei care vor schimba interiorul casei

Podiumul este, de asemenea, o mișcare decorativă excelentă dacă trebuie să evidențiați o anumită zonă dintr-o cameră de inchiriat cu un aspect liber. Dar va arăta cu adevărat impresionant doar cu o înălțime suficientă a tavanului. Prin urmare, dacă tavanele tale nu sunt înalte, maximul pe care ți-l poți permite este un podium decorativ înalt de 15 centimetri. Sau fiți pregătiți pentru ca plafonul să fie apăsat în partea de sus.


Informatii actualizate despre servicii de design Interior Online de la Nobili Interior Design


Apropo, inițial podiumul a servit ca o modalitate de a ascunde comunicațiile și abia apoi a crescut și a dobândit alte funcții. Acum dulapuri, zone de lucru, zone de recreere și, desigur, paturi sunt așezate pe ea și sub ea.

Am cântărit avantajele și dezavantajele și am decis că un pat de podium este potrivit pentru tine? Atunci să continuăm cu recomandarea celor de la Nobili Design!


Citeste si despre: Sfaturi pentru tine



Să începem cu cea mai plăcută opțiune, când patul de podium nu este o măsură necesară, ci face parte dintr-un dormitor plin. În această formă, pare cu adevărat luxos! Soluția ideală este atunci când nu mai există mobilier în cameră, atunci camera devine incredibil de îngrijită, iar patul în sine se transformă într-un pat regal. Este o idee minunată să organizezi un prag de podea și să așezi patul chiar lângă fereastră exact la înălțimea sa. Urcând scările către locul tău de dormit cu o vizibilitate excelentă, vei fi încântat de fiecare dată.


Dar mai des, paturile de podium apar în apartamentele cu o cameră și ocupă cel mai întunecat colț sau nișă dintr-un perete fără ferestre. În acest caz, acesta este un mod suplimentar de zonare a camerei, in general daca vorbim de cele din hoteluri. Cu el, nu puteți apela deloc la nici o partiție, deoarece dacă o parte a camerei este semnificativ mai mare decât restul zonei, aceasta o separă vizual deja. Dar nu toată lumea are un loc pentru un pat separat, chiar și pe podium. Și apoi în loc de „pe” apare „înăuntru”!



Această soluție aparent super-modernă provine de fapt din Evul Mediu. În acele zile, când dane mari pe picioare apăreau doar în familiile nobilimii, paturile extensibile erau adesea ascunse sub ele pentru rude sau asistenți care petreceau noaptea cu capul familiei. În timpul zilei, aceste paturi erau mutate sub patul principal pentru a nu ocupa mult spațiu.


Acum, cei care vor să aibă un pat cu drepturi depline, dar nu vor să trăiască pe el în timpul zilei, sunt ajutați de podium. În astfel de cazuri, organizează, de exemplu, o zonă de lucru sau o cameră de zi. Sau un al doilea dormitor pentru ceilalți membri ai familiei, astfel încât toată lumea să aibă un pat adevărat. Da, poate pentru mulți este mai convenabil decât o canapea pliabilă și, cu o abordare de design de succes, va arăta, de asemenea, minunat. Fără dezordine și o salvare reală pentru apartamentele cu o suprafață mică.

Ai putea fi interesat de modele de paturi clasice de la Mobila Italia Nobili Design



Și totuși, principalul lucru pentru care este construit de obicei un podium nu este estetica sau capacitatea de a crește numărul locurilor de cazare, ci dorința de a avea un pat cu sertare. La urma urmei, nici măcar un dulap compact nu se va potrivi în fiecare apartament, iar rafturile, comoda și mezaninul încă nu se vor potrivi cu tot ce aveți nevoie.


Lucrul bun al podiumului este că îți poate ascunde cu ușurință toate lucrurile, inclusiv cele mai supradimensionate, de exemplu, schiurile alpine cand te intorci din vacanta de la munte. În același timp, nu va fi posibil să înțelegem imediat unde se află sistemul principal de stocare și va exista imediat mult mai mult spațiu și aer în cameră.


Vezi si articole asemanatoare; Sfaturi pentru amenajare Dormitor


Apropo, carcasa nu se va limita la una sau două cutii, pentru că totul depinde de imaginația ta! De foarte multe ori, podiumurile au și părți laterale, unde puteți organiza spațiu de stocare ascuns sau, dimpotrivă, puteți deschide rafturi și chiar sa echipați o bibliotecă întreagă. Interiorul podiumului poate fi accesat și prin podea, de exemplu, printr-o trapă de lângă pat, ca o pivniță.


Puteți chiar să creați un compartiment secret și să începeți un seif, care va fi foarte greu de găsit. La urma urmei, farmecul principal al unui pat de podium tapitat cu piele naturala precum cea prezentata pe NikyDecor, este că este întotdeauna o decizie individuală, ceea ce înseamnă că sunteți liber să veniți cu orice opțiune care vi se potrivește numai.


Alte surse: Blogger | Website | Info Oyko.ro

28 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page