top of page
  • valentinapopescu

Optiuni de amenajari pentru case sau apartamente

Când amenajați o casă sau un apartament, este important să vă gândiți la designul tuturor camerelor. Mai mult, interiorul camerelor trebuie să fie armonios și în același timp funcțional și confortabil. În acest scop, ele alcătuiesc un proiect de amenajari interioare precum cele prezentate pe site-ul firmei Nobili Interior Design.



Atât profesioniștii (designerii), cât și rezidenții casei pot fi implicați în dezvoltarea designului casei. În acest din urmă caz, crearea unui interior de vis este puțin mai dificilă, dar destul de posibilă. Principalul lucru este să nu pierzi din vedere nici cel mai mic detaliu.


Designul unui apartament depinde în mare măsură de amploarea spațiului de locuit. Pentru apartamentele cu o cameră, două camere și trei camere, sunt elaborate proiecte complet diferite.


Amenajarea unui apartament cu o cameră


Interiorul oricărei garsoniere ar trebui să fie practic și confortabil. Într-o cameră relativ mică, va trebui să combinați mai multe zone funcționale simultan (living, dormitor, zonă de recreere etc.). Pentru a face acest lucru, puteți utiliza partiții sub formă de ecrane, rafturi, module încorporate. Versiunea originală a zonării spațiale este plasarea unui podium cu trepte. Iluminarea zonelor de diferite intensități arată grozav. De regulă, un apartament este decorat în culori deschise pentru a extinde vizual camera. În fotografia interioarelor apartamentelor cu o cameră, așa-numitele apartamente studio sunt din ce în ce mai prezentate. Acestea se disting prin absența pereților și a altor pereți despărțitori, datorită căreia este asigurată spațiul camerei. Imediat, observăm că studioul nu este potrivit pentru toată lumea. De exemplu, familiile cu copii într-un astfel de apartament vor fi incomode.


Amenajarea unui apartament cu două camere


Prezența a două camere în casă vă permite să organizați zone funcționale importante cât mai confortabil posibil. De obicei, o cameră este rezervată pentru camera de zi, iar cealaltă pentru dormitor sau living. Apropo, camera de zi poate fi combinată cu un studio, deoarece nu ocupă mult spațiu. Vă recomandăm să folosiți un panou ca partiție. Camera de zi nu trebuie să fie aglomerată cu mobilier. O canapea, un fotoliu miniatural și o măsuță de cafea pe roți sunt suficiente. Cea mai mare parte a spațiului din a doua cameră (living sau dormitor) este ocupată de un pat și alte mobilier (dulap, masă de toaletă, comodă etc.).


Cel mai adesea, dormitoarele sunt amenajate în stil clasic, vintage sau baroc. Pentru sufragerie, este mai bine să alegeți stiluri mai dinamice, cum ar fi fuziunea modernă, hi-tech.


Mai multe opțiuni si solutii de amenajari case cu mobilier italian pot fi găsite în proiectele de pe pagina Mobila Italia Nobili Design


Amenajarea unui apartament cu trei camere


Proprietarii unui apartament cu trei camere sunt foarte norocoși, deoarece pot aduce viață aproape orice idee de design. Zona pe scară largă vă permite să folositi mobilier, accesorii și alte elemente de interior, respectând în același timp conceptul stilistic dorit. Fiecare cameră poate fi decorată în moduri diferite sau puteți echipa casa în același stil.


Citeste si despre: Sfaturi organizare apartamente


În apartamentele cu trei camere cu un aspect clasic, coridoarele sunt destul de înguste, dar această problemă poate fi eliminată la un buget prin utilizarea de materiale de finisare și elemente decorative adecvate. Nuanțele deschise ale pereților, iluminarea completă a tuturor colțurilor coridorului, oglinzilor etc. vor ajuta la extinderea vizuală a spațiului.

Idi si exemple foto de proiecte de design interior și dorința de a vă decora în mod adecvat casa va ajuta la crearea unui interior cu adevărat impresionant, care nu va lăsa pe nimeni indiferent.


Te poti informa si din articolul: Principii de baza in proiecrea interioarelor



12 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page