top of page
  • valentinapopescu

Sfaturi de organizare a zonelor intr-un apartament

Deci, sunteți fericitul proprietar al primului apartament cu o cameră din viața dumneavoastră. Noua locuință este în regulă, dar înghesuită - doar 35 mp metri. Și vreau ca totul să se potrivească aici - un living, un birou, un loc de dormit și chiar o bucătărie. Ce sa fac? Comandați designul unui apartament cu o cameră cu un dormitor . Dar mai întâi, câteva sfaturi de la specialiștii noștri.


Zone și partiții

Mai întâi, eliminați vechile partiții și lăsați-vă fantezia să zboare liber. Dormitorul poate fi oriunde. Dar este mai bine - lângă fereastră sau într-o nișă (dacă aveți una). Singura regulă: nu aveți o zonă de dormit la intrare într-o cameră lungă și îngustă.


Să împărtășim câteva sfaturi despre cum să separați un dormitor într-un studio:


„perete” solid până la tavan. Dacă zona permite, deci dintr-o cameră se va face două. Dacă doriți să lăsați aerul, nu utilizați zonarea rigidă - aranjați un "gard" de până la 1,5 m înălțime;

partiții translucide ușoare (lemn, sticlă, metal, combinate). Oferiți un sunet vertical interiorului, zonând fără stres vizual. Ecranele și ușile glisante sunt deosebit de populare;

textile. Face interiorul mai moale și mai variabil. Tulul aerisit va extinde spațiul, va crește vizual volumul. Perdelele opace grele vă vor permite să vă izolați de întreaga lume, să vă bucurați de un somn calm și senin;

mobila. Cu ajutorul unui dulap, al unei sertare, al rafturilor și altele, nu poți izola mai puțin eficient zona dormitorului într-un apartament cu o cameră. În plus, prin plasarea de bibelouri, suveniruri, cărți pe rafturi, va fi util să folosiți spațiul de partiție.

Luați în considerare o opțiune pentru cei cărora nu le place cu adevărat ideea partițiilor:


ridicați dormitorul pe podium sau așezați camera de zi pe platformă;

dacă aranjați mobilierul corect și întăriți zonarea cu accente de culoare, veți obține o cameră gratuită, plină de aer;

adăugați oglinzi - și nu spuneți nimănui că aveți doar 35 de pătrate. Toată lumea va crede că minimul este de 50. Design Interior pret si beneficii



Sub tavan

Tavanele înalte permit o zonă de dormit la mezanin (la etajul al doilea). De asemenea, patul poate fi agățat de tavan, având grijă de o scară confortabilă, robustă și sigură. A merge la culcare nu trebuie să se transforme într-o cascadorie extremă de gimnastică. Folosiți spațiul salvat pentru camera de zi.


50 de nuanțe diferite

Alegerea culorii depinde de stil. Designerii La Capitel sunt conștienți de tendințele actuale și de inovațiile tehnologice. Iată câteva sfaturi pentru alegerea unui stil de dormitor într-o garsonieră:


clasic - cu decor minimal, neîncărcat cu detalii;

modern - rațional, laconic;

o mansardă brutală este o demonstrație deliberată a pereților și tavanelor din cărămidă netencuite, o combinație de artă și industrială (îi plac suprafețele mari, nepotrivite pentru un apartament prea mic);

Scandinav - acesta este mobilierul transformant, fațadele închise, o mulțime de accente de culoare albă, restrânsă, detalii grijulii.



Zona unei singure camere, desigur, impune anumite restricții - trebuie să renunți la „excesele” drăguțe. Mai mult, 35 de pătrate sunt mai des înclinate spre minimalism. Următoarea schemă de culori pentru interior va ajuta la eliminarea lor cu înțelepciune:


monocrom (toate nuanțele de aceeași culoare);

contrast fără conflict;

amestec neutru (alb, negru, gri, bej).

Podea, tavan, pereți, mobilier, decor

Parchetul sau linoleumul sunt potrivite pentru pardoseli. Materialul trebuie să fie cald. Dacă fondurile permit acest lucru, aranjați încălzirea prin pardoseală - și mergeți desculți în orice moment al anului. Mobilier Dining modern


Tavanul jos poate fi tencuit și vopsit. O opțiune ideală este o structură suspendată. Vă va permite să vă jucați cu iluminatul, care este, de asemenea, important atunci când zonează.


Pentru pereți sunt potrivite tencuiala tradițională și tapetul. Dacă doriți ceva special, combinați-l cu panouri din lemn, piatră sau plută.


Nu supraîncărcați un apartament cu o cameră cu mobilier și decor. Folosiți transformatoare, dulapuri. Camera de zi are suficientă canapea, măsuță de cafea, câteva fotolii (dacă canapeaua este mare, puteți face fără ele). Nu vă plac perdelele masive - închideți jaluzelele simple.




Utilizați diferite iluminări: un candelabru în sufragerie, o lampă de iluminat sau o lampă de podea în dormitor. Nu exagerați cu decorul - decorarea excesivă va priva o cameră mică de libertate și aer. Câteva accente atrăgătoare sunt suficiente: o pernă imprimată, o imagine pe perete, o oglindă în locul potrivit. Urmaresti si: 3 Principii de baza in proiectarea interioara


Amețit, îți place totul și nu poți alege? Încredințați proiectul de design al dormitorului și al altor zone în apartamentul cu o cameră "La Capitel". Vă garantăm un interior bine gândit, pe care îl prezentăm clientului într-un program 3D. Lucrăm la cheie, inclusiv cu clienții la distanță (serviciul de supraveghere pe teren permite acest lucru). Pe lângă designul interior, suntem implicați și în decorarea și amenajarea accesoriilor. Dacă este necesar, putem atârna perdele, cumpăra o cuvertură de pat, cumpăra o vază și chiar putem avea grijă de produsele de îngrijire a suprafeței. La finalizarea lucrărilor, vă puteți muta și locui într-un apartament mobilat.



15 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page