top of page
  • valentinapopescu

Interioare realizate in Stil Amsterdam - Interior în stil olandez

Updated: Dec 21, 2022




Casele olandezilor sunt destul de înaccesibile străinilor și nu se obișnuiește să se invite la casa lor cunoștințe nu foarte apropiate. Și, cu toate acestea, sunteți invitat, ar fi destul de potrivit să întrebați gazdele dacă ar trebui să luați cina acasă în avans. Dar, așa cum a spus unul dintre colegii mei, care locuiește în această țară de câțiva ani, spre deosebire de Romani , au un stil foarte interesant de a-și decora casele.

Casa cu etaj Amenajata in Stil Clasic




Interiorul în stil olandez nu este același cu interiorul clasic olandez. Și există o mulțime de stiluri diferite în Olanda, precum și în Romania in urma unui studiu de piata realizat online. Poti afla mai multe informatii despre interioare pe aceasta pagina: Nobili Interior Design .


Locuința unui om este o proiecție a lumii sale interioare


Așadar, să spunem că grinzile tavanului, cărămizile roșii și plăcile albe și albastre alcătuiesc stilul olandez este ca și cum ai numi o sobă cu imprimeuri ieftine și un perete maro cu cristal - un interior în stil Romanesc .


Prin urmare, nu vom lua în considerare zona rurală olandeză sau locuințele conservatorilor în vârstă, ci vom „merge” prin apartamentele obișnuite ale amsterdammerilor de vârstă mijlocie și bine-înfăptați. De asemenea, vom ocoli originalele și clienții speciali ai birourilor de design de top astăzi.


Pe baza opțiunilor medii de pe Airbnb și site-urile locale de închiriere pe termen lung (apropo, apartamentele mobilate sunt adesea închiriate), conform LocalTrust.ro, stilul modern olandez de decorare interioară este mai mult un concept decât un design. Am scris anterior despre hygge danez în interior. Deci, olandezii au un concept similar - gezellig.



Dar această confortabilitate este diferită de cea daneză. Dacă Hygge-ul danez înseamnă să stai într-un apartament elegant, pe o canapea confortabilă sub brațul iubitului tău și să te gândești la frumos, atunci simpatia olandeză a lui Gezelligheid este atunci când este ușoară, plăcută, liberă, confortabilă până la simplitate și ... nimic inutil. În interior, olandezii gravitează mai mult spre stilul scandinav în cea mai ortodoxă manifestare a sa.




Casele moderne din Amsterdam sunt dominate de funcționalitate, minimalism și căutarea simplității. Nu sunt înclinați să-și arate bogăția. Nu veți vedea acolo nicio canapea cu o tăblie sculptată aurită sau mânerele ușilor cu strasuri. Nu vă grăbiți să pufniți - Olandezii au, fără îndoială, multe de învățat. Ei apreciază și respectă natura, care se manifestă nu numai în utilizarea materialelor naturale, ci și în conservarea lucrurilor vechi, spre deosebire de cumpărarea altora noi cum ar fi cele de pe Mobila Italia Nobili Design.


În multe apartamente puteți vedea, de exemplu, o comodă antică și podele vechi de scândură lângă mobilierul Ikeev. La urma urmei, de ce să pierdeți bani pe pardoseala laminată din ultima colecție, dacă puteți renova o podea veche din lemn. Apropo, străinii confundă adesea pragmatismul extrem și zelul olandezilor pentru lăcomie.


„Dacă slujește corespunzător, atunci lasă-l să slujească în continuare”.

Dar cred că acest lucru nu este încă un pumn strâns și nu un fel de dorință intenționată de a economisi bani, dar ei se simt bine cu ei. Și tot acest eclecticism drăguț nu este rezultatul unei munci grele pe stil, ci cursul obișnuit al lucrurilor într-o casă olandeză confortabilă.



Spui, deci ce, și a devenit la modă aici restaurarea și actualizarea mobilierului vechi. Dar ideea aici nu este deloc în MODĂ. Olandezii și rezidenții multor alte țări fac acest lucru nu intenționat, nu pentru că este atât de la modă acum. Au ceva de depozitat, spre deosebire de noi, care alimentăm gunoiul cu un alt lot de PAL.


Cu toate acestea, mă bucur că tehnicile de decorare occidentală sunt abordate si în Romania. Absorbind frumosul și experimentând, în timp vom găsi propriul nostru stil și vom putea nu numai să punem împreună un puzzle din setul altcuiva, ci să ne scriem propria estetică. Dar articolul, desigur, nu este despre asta. Am vrut doar să vă atrag atenția asupra unei caracteristici pe care am observat-o, care este demnă de emulat.


Ai putea fi interesat si de articolul - Stil design interior case



Un alt rezultat al pragmatismului bântuit al olandezilor, după părerea mea, este mobilierul încorporat. Acesta este prezent in spatii cu suprafata redusa, da in acelasi timp este foarte util in camere de pensiuni sau alte unitati de turism.








12 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page