top of page
  • valentinapopescu

Design Baroc cu Look Modernist

Updated: Jan 19, 2021

Când ne imaginăm un decor ornamental șic, la modă, scump, primul lucru care ne vine în minte este un interior în stil modern-baroc.



Acest stil a apărut datorită elitei europene din secolul al XVII-lea și a fost introdus de preferință în palate și biserici din întreaga Europă de-a lungul secolului (de exemplu, Palatul lui Ludovic al XIII-lea, pe care fiul „Regelui Soare”, Ludovic al XIV-lea din Versailles l-a transformat într-o clădire de lux realizată în stil baroc ). Design Interior Case


Versailles a fost construită de arhitecții Louis Levo și André Le Nôtre, prima piatră a fost pusă în 1661, iar construcția a fost finalizată 50 de ani mai târziu.


Pentru ca articolul să nu funcționeze despre regele Franței, să ne apropiem și să vedem cum arată interiorul baroc:




Paleta barocă este foarte bogată și este împărțită în negru, roșu, verde, auriu și nuanțele lor. Aurul este de obicei folosit pentru a decora ramele precum oglinzile. Lemnul este, de asemenea, foarte utilizat; în acest interior, ornamentarea, detalierea obiectelor interioare și idealizarea lor joacă un rol suprem. Mobila Clasica Living de Lux


Articolele de interior din lemn sunt destul de specifice, meșterii care le-au produs trebuie să fie meșteri extraordinari în domeniul lor.


Din punct de vedere istoric, s-a întâmplat ca, în primii ani ai secolului al XVIII-lea, barocul să se dezvolte lin, dar sigur, în rococo, împrumutând elementele de design de bază, dar adaptând culorile pastelate și vorbind în felul său.

Principalele caracteristici ale interiorului baroc

Se caracterizează prin comoditate și rafinament, bogăția culorilor, accesorii realizate manual de înaltă calitate și perfecte, textile de înaltă calitate;

Pardoseala este de obicei realizată din materiale naturale de înaltă calitate, cum ar fi lemnul sau marmura;


Camere uriașe;

Garnituri aurii, mânerele ușilor, ochiuri, rame etc.;

Oglinzi mari, candelabre din cristal.

Și la sfârșit: oamenii confundă adesea cele două stiluri de rococo și baroc, dar sunt cu adevărat apropiate în originea lor istorică, dar diferențele dintre rococo și baroc sunt: ​​interioarele Rococo sunt mai ușoare, mai capricioase; folosește o paletă pastelată.



14 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page