top of page
  • valentinapopescu

Avantajele colaborarii cu o firma specializata in amenajari

Updated: Jan 13, 2023

Abordarea noastră asigură un serviciu de înaltă calitate al tuturor etapelor de proiectare și implementare a unui proiect de design interior case, de la soluția de planificare si compartimentare a spatiilor, modelarea 3D până la estimarea costului final al amenajarii și supravegherii de implementare cu materiale si mobilier oferite de o firma precum Nobili Interior Design.




Calitatea proiectelor


În activitatea noastră, ne concentrăm în primul rând pe calitate: calitatea proiectului, calitatea soluțiilor utilizate, calitatea materialelor folosite la interioare, echipamentelor, mobilierului folosit, calitatea finisajelor si reparațiilor, calitatea serviciilor oferite. Ne propunem să oferim clientului nostru un proiect complet, a cărui implementare va îmbunătăți semnificativ calitatea vieții sale și a întregii sale familii.



Ținând pasul cu noile tehnologii


Datorită faptului că suntem un studio mare, partenerii noștri organizează în mod special cursuri de master și prezentări de noi materiale și tehnologii pentru interioare. Aceste cunoștințe permit designerilor noștri să folosească mai des cele mai bune practici în proiectele lor, in special cand avem de amenajat interioare pentru hoteluri sau cabane turistice.


Alegeti stilul in functie de personalitatea dumneavoastra


Desigur, fiecare designer are propriile preferințe, pe baza cărora executorul proiectului este selectat în funcție de dorințele clientului, dar practic orice stil este supus designerului din compania noastră.


Flexibilitate in raport cu echipa nostra de specialisti


Posibilitatea de a schimba proiectantul în acest proces. Fiecare designer este o personalitate, deci există situații în care clientul crede că proiectantul cu care a început proiectul nu îi satisface nevoile. Într-o astfel de situație, ne putem oferi cu promptitudine să continuăm să lucrăm cu un alt designer. În practică, nu am avut încă cazuri în care, chiar și ca urmare a înlocuirii proiectantului, clientul nu a primit rezultatul dorit.


Stil Art Deco în interiorul apartamentului


Dacă descrieți stilul art deco în câteva cuvinte, atunci acesta va fi: lux, eclecticism și scop. Un astfel de interior se va potrivi proprietarilor de case cu un gust șic și sofisticat, iar un astfel de design va arăta cel mai avantajos într-un apartament spațios, cu tavan înalt situat pe Litoral. Art deco-ul modern folosește materiale și accesorii rare și scumpe și, prin urmare, oamenii bogați îl folosesc adesea în interior. Designul interior al apartamentului cu elemente ale stilului art deco american este încă extrem de popular astăzi, deoarece este întruchiparea glamourului și eleganței.

Stilul baroc in design si amenajari

Atunci când alegeți pentru dvs. stilul viitorului interior, merită să vă amintiți că un interior de succes este o relație clară între spațiul de locuit și arhitectura interioară a spațiului. Stilul baroc este potrivit în aspectul corect, clasic - cu tavane înalte, fațade, mulaje din ipsos și cu o vedere corespunzătoare în afara ferestrei.


Interiorul baroc vă va ajuta să informați pe toată lumea despre bogăția necondiționată sau originea nobilă a proprietarului casei. Pentru că numai persoanele nobile sau magnații bogați își permiteau mobilier cu finisaje atât de scumpe și atât de multe obiecte interioare valoroase.


Va puteti inspira si din articolul: Stil new Classic in design


Istoria stilului baroc


Conceptul de „baroc” în raport cu stilul de design a fost folosit încă din 1850, deși stilul în sine a fost format mult mai devreme, în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea. Și cuvântul a apărut chiar mai devreme - în secolul al XI-lea, cu mâna ușoară a scafandrilor italieni de perle, care numeau așa perle de formă neregulată. Când a fost aplicat la interior, cuvântul „baroc” trebuia să indice trăsăturile sale ciudate, excentrice, „neregulate”.


Vârful perioadei de glorie a stilului a căzut pe perioada formării monarhiei în Franța, dar stilul rămâne popular astăzi, deoarece vă permite să demonstrați deschis prestigiul și bunăstarea proprietarului. Pentru inspiratie si solutii de amenajari cu mobilier in zona Paris vezi detalii pe acest website. Barocul se opune clasicismului și raționalismului, deși păstrează o trăsătură atât de importantă a stilului clasic precum simetria.


Stilul baroc este un produs tipic al Renașterii, ideile umaniste pe care le-a folosit și le-a transformat, ridicând dorința unei persoane de a se bucura de viața sa la un absolut.


Baroc într-un interior modern


Barocul se caracterizează prin contrast, tensiune, dinamism al imaginilor, afectare, străduință pentru măreție și splendoare, pentru a combina realitatea și iluzia. Un amestec de iluzie și realitate, lux ostentativ, combinat elegant cu neobișnuitul și extraordinarul - tehnicile stilului baroc.


Aproape totul din interiorul unui dormitor, bucătărie, sufragerie, hol, baie, coridor sau grădiniță în stil baroc are o siluetă curbată. Acest lucru se manifestă în mod necesar în picioarele mobilierului, în forma oglinzilor, a scărilor. Mobilierul era o piesă de artă și era folosit în principal pentru decorarea interioară. Sculptură, masivitate, decorare decorativă cu un mozaic realizat din furnir din tipuri valoroase de lemn sau metale prețioase - o astfel de decorare este inerentă mobilierului corespunzător luxului de palat.



O trăsătură caracteristică a stilului este utilizarea activă a textilelor. Țesături naturale cu modele originale. Catifea, mătase, satin, brocart, tapiserie se repetă în perdele și tapițerie de mobilier. Copertinele și perdelele sunt decorate cu arcuri, bibelouri, lambrequins. Paleta de culori a stilului este tonuri deschise calde (nisip, crem, caramel, bej, alb), nuanțe de argint rece, tonuri saturate închise (visiniu, ciocolată, muștar, albastru). Contrastele sunt utilizate în mod activ: mobilier întunecat împotriva pereților luminoși, podea de marmură decorată cu dale de șah.


Design baroc pentru living


Luxul mobilierului este sporit de veioze strălucitoare, veioze cu picioare sculptate și candelabre uriașe din cristal. Elementele interioare sunt picturi de maeștri, statuete, vaze, seturi de masă cu aur și argint.


Sfatul specialistului


Atunci când creați un interior în stil baroc, este important să respectați armonia și măsura. Detaliile utilizate trebuie combinate între ele în termeni artistici și estetici. Totul ar trebui să vizeze transformarea obiectelor într-un singur ansamblu care subliniază splendoarea și grația interiorului.


Stilul clasic a fost testat în timp


„Clasicii” de astăzi nu sunt doar un stil caracteristic unei anumite ere, ci și o viziune asupra lumii, un mod de viață, toate cele mai bune, testate în timp și care îndeplinesc cerințele moderne. Interiorul clasic mărturisește gustul delicat al proprietarului și capacitatea acestuia de a aprecia viața. Stilul clasic este stilul oamenilor respectabili, încrezători în sine, respectând tradițiile. Acesta este stilul adevăratelor doamne și domni.

Din istoria stilului clasic


Clasicismul (din latinescul classicus - clasa întâi, exemplar) este un stil și o direcție în arta europeană, designul interior, arhitectura secolelor XVII - XIX.


Clasicismul a fost un tribut adus standardelor antice de frumusețe și forme în arhitectură, care, secole mai târziu, continuă să fascineze și să cucerească inimile. Susținătorii clasicismului au apelat la moștenirea antică ca o normă și un model ideal, un standard de armonie, simplitate, rigoare și monumentalitate.


Stilul a fost influențat de lucrările maeștrilor Renașterii italiene. În incinta și camerele palatului nobilimii apare luxul decorului interior, care nu era caracteristic timpului anterior. În Franța, clasicismul a atins apogeul în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea. În acest timp, au fost construite cele mai renumite capodopere arhitecturale ale Franței, Palatul Versailles.


Clasicism în interior


Stilul clasicismului este luxul nobil al camerelor, interiorul casei , neîncărcat de detalii, plin de demnitate reținută, gust și respectabilitate de neegalat.


Birou în stil clasicism


Clasicii moderni preferă combinațiile tonale nobile și monocrome și subtile. Se amestecă bej cald cu „nisip” și „lapte”, întreaga gamă de cofetărie: cacao, cafea cu smântână, nuga, ciocolată. O opțiune mai luxoasă cu aur și argint (mai degrabă mat decât strălucitor). Nuanțele reci de albastru-gri, oțel, turcoaz pal, platină vor face interiorul ușor și aerisit.


Când faceți renovări în stilul clasicismului, îndepărtați straturile (tavanele suspendate etc.), întoarceți plinte și cornișe tradiționale, marginile cretate spre interior. Plinele înalte, de până la 25 cm, sunt deosebit de frumoase. Plinele și cornișele nu aparțin podelei și tavanului, ci zidului, decorați-le, îmbunătățiți proporțiile. Peretele, mărginit de profile cret, arată deosebit de interesant.



Alegeți ușile înalte cu panouri largi. Este bine când se deschide o deschidere largă cu o vedere atentă din ușile deschise cu două foi. Dulapurile din lemn cu panouri arată arhitectural și fundamental. Pentru decorarea pereților, puteți utiliza tencuiala decorativă, în tapițeria mobilierului - o cușcă clasică.


Mobilier dormitor clasic realizat din materiale naturale: lemn natural (nuc, cireș, mesteacăn karelian), piatră, metal, mătase și multe altele. Artizanat, sculptură în lemn, aurire, încrustat cu lemn prețios, metale prețioase și pietre.


Interior cameră de zi în stil clasicism


Pentru iluminat, se folosesc candelabre din cristal, piatră naturală transparentă sau sticlă scumpă, bronz sau candelabre aurite cu nuanțe care imită lumânările. Iluminarea spot modernă se potrivește perfect în interior.


Citeste si articolul despre: Amenajare casa cu etaj stil clasic


Un clasic necesită spațiu, proporții bune și aspect. Într-un apartament mic cu tavane joase, încercați să vă limitați la un minim de mobilier și lucruri selectate. Suprafețele de culoare deschisă se vor extinde, ridica și lumina camera. Lăsați spațiul liber să devină elementul principal al interiorului.


36 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page