top of page
  • valentinapopescu

Înlocuirea ferestrelor dintr-un apartament - a fi sau a nu fi?

Updated: Jan 13, 2023

Cel mai adesea, renovarea apartamentelor include înlocuirea ferestrelor. Dar dacă în unele cazuri înlocuirea ferestrelor este cu adevărat relevantă, atunci uneori este absolut nejustificată. Ne propunem să luăm în considerare mai multe motive principale pentru care înlocuim adesea ferestrele și să aflăm dacă acest lucru este întotdeauna adecvat.




Ferestrele au căzut în paragină

Cei care locuiesc în case tipice construite sovietic au case de ferestre destul de primitive. Apoi au fost realizate din dimensiuni standard (seria OP și OS, legături împărțite sau împerecheate) din lemn de calitate inferioară și vopsite cu vopsele și lacuri bugetare. Ca rezultat, fereastra consta dintr-o bază subțire din lemn, structuri elementare de blocare, o pereche de ochelari cu grosimea nu mai mare de 4 mm, margele de geam și chit. Rezistența la transferul de căldură a acestor produse a fost de 0,44 m2 * deg / W. Apartament in Mamaia Nord cu 4 camere amenajat de Nobili Interior Design



Nu exista practic nicio speranță pentru astfel de ferestre. După câteva decenii de utilizare, au început să putrezească și să se deformeze, sticla a devenit tulbure și vopseaua aplicată în mai multe straturi a fost deformată fără milă. Windows-ul a devenit o sursă de disconfort și curent.



Desigur, astfel de ferestre trebuie schimbate, deoarece produsele moderne prezintă cifre excelente de rezistență la transferul de căldură (0,6 - 0,7 m2 * deg / W și mai mare), sunt mult mai convenabile de utilizat și întreținut. Dar dacă ferestrele vechi nu sunt nimic exterioare și funcționale, atunci înlocuirea lor poate fi preferată unei restaurări obișnuite. Canapele Moderne de la Mobila Italia Nobili Design




În cazul în care ferestrele existente nu pot fi reparate, atunci când alegeți altele noi, trebuie luate în considerare următoarele nuanțe:


dacă apartamentul era cald și cu vechea „tâmplărie”, atunci nu trebuie să urmăriți performanța termică maximă a produselor noi, altfel există posibilitatea supraîncălzirii camerelor;

atunci când instalați ferestre noi, este necesar să luați în considerare sursele de intrare de aer proaspăt (fereastră, supape de perete etc.);

astfel încât să nu existe întrebări din partea vecinilor sau a autorităților de reglementare, este mai bine să observați dimensiunea totală a ferestrelor și culoarea geamurilor, menținând în același timp stilul general și aspectul fațadei.

Adesea în casele de serie există ferestre din PVC cu modele bugetare, dar deseori proprietarii de apartamente se confruntă cu probleme evidente.



Izolație termică și fonică redusă

Adesea, pentru a economisi bani, dezvoltatorii instalează cadre cu pereți subțiri și profile de armare de calitate slabă. Drept urmare, clientul se poate confrunta cu degradarea (îndoirea cadrului), o astfel de fereastră poate deveni scurgeri și va arunca în mod constant din ea. Mai mult, unele defecte pot fi detectate numai în timpul funcționării. Din această cauză, proprietarii de apartamente preferă să schimbe ferestrele cu altele mai bune înainte de a intra în apartament.



Unitatea de sticlă standard nu se încadrează în design

În mod implicit, ferestrele din PVC alb cu glafuri din plastic sunt instalate în clădirile noi. Dar de multe ori în interiorul original al designerilor, ferestrele albe par deplasate. În designul modern, pot fi folosite rame colorate, glafuri din lemn și alte soluții care fac ca camera să fie atipică. La urma urmei, fereastra nu trebuie doar să protejeze casa de zgomot și vânt, ci și să fie frumoasă.




Nivel de securitate

Adesea, prezența copiilor mici sau a animalelor într-un apartament sugerează ideea de a înlocui o fereastră cu cercevele cu una „surdă”. Acest lucru nu este recomandat din cauza faptului că ferestrele sunt căi de evacuare suplimentare. Pentru a vă proteja gospodăria, este mai bine să folosiți „încuietori pentru copii” pentru mânerele ferestrelor și plasele pentru țânțari.





Expunere scăzută la soare

Mai multă lumină solară trece printr-o fereastră cu o suprafață mare - acest lucru este un fapt, dar este imposibil să măriți legal o fereastră într-un apartament. Ferestrele cu profil subțire, geamurile termopan cu transmitanță crescută a luminii (sticlă de calitate superioară, mai subțire; puteți alege o unitate de sticlă dublă și nu triplă) vor ajuta la obținerea efectului dorit.


Desigur, dorința de a „satura” camera cu lumină este un motiv bun pentru înlocuirea ferestrelor, dar soluția acestei probleme ar trebui abordată inteligent și cuprinzător. Dacă, de exemplu, există spații verzi extinse în afara ferestrei, atunci doar înlocuirea ferestrelor nu va rezolva nimic.


Alte surse de inspiratie ; Website


Până când nu încearcă să folosească spațiul din jurul ferestrei din interior, problemele cu abaterile de la nivel sunt rareori observate. Dar merită să încercați să montați blatul, pervazul ferestrei sau pur și simplu să pictați cadrele într-o culoare strălucitoare, deoarece toate verticalele și orizonturile „copleșite” devin vizibile. Pentru a scăpa de problemă, nu ar trebui să cheltuiți bani pe ferestre noi, este suficient să demontați și să reinstalați cadrul existent, dar fără abateri. Aceste sfaturi sunt valabile si in cazul caselor cu etaj sau alte tipuri de constructii precum pensiuni turistice.

1 view0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page