top of page
  • valentinapopescu

Soluții de mobilier ideal pentru apartamente mici

Visează toată lumea o casă mare sau un apartament cu mai multe camere? În secolul XXI, funcționează un alt sistem de valori decât acum 100 de ani. Oamenii moderni aleg locuințe compacte și confortabile, preferând să cheltuiască bani pentru educație, călătorii, agrement interesant, în general, să investească în ei înșiși. Condiții de lux pot fi create într-un apartament mic. În cazul designului, dimensiunea nu contează. Este timpul să vă dați seama cum să alegeți mobilierul pentru un apartament mic. Mobila


Designerii de interior se confruntă adesea cu o cuadratură limitată. Experții recomandă respectarea următoarelor principii:

selectați mobilier funcțional;

economisiți spațiu;

extindeți vizual spațiul;

alegeți schema de culori potrivită.


Mobilier funcțional: elegant, confortabil, practic

Dacă sunteți norocosul proprietar al unui mic apartament, uitați de mobilierul voluminos și impracticabil. Comode, canapele și mese de toaletă antice arată foarte elegant și sofisticat, dar ocupă prea mult spațiu și nu-l justifică. Mobilierul ar trebui să fie nu numai frumos și confortabil. Pentru un apartament mic, este mai bine să achiziționați o canapea pliantă, un dulap, o măsuță de cafea transformabilă și mobilier fără rame. Fotoliile-genți sunt soluția ideală pentru încăperile mici. Acestea ocupă puțin spațiu și pot fi rearanjate cu ușurință. Pungile de fasole pot fi, de asemenea, depozitate în dulapuri și dulapuri, unde, de asemenea, nu ocupă mult spațiu.





Extinderea spațiului: stăpânire la nivel magic

Nu este un secret faptul că viziunea umană este foarte ușor de înșelat. Nu este surprinzător faptul că există modalități de a mări vizual spațiul. Un designer cu experiență poate face o cameră spațioasă chiar și din cea mai mică cameră. În primul rând, experții sfătuiesc să decidă asupra schemei de culori. Cel mai bine este să optezi pentru culori deschise și pastelate. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că trebuie să abandonați complet culorile strălucitoare.


Principalul lucru este să știi când să te oprești. Soluția originală este de a vopsi tavanul într-o culoare strălucitoare. Contrar stereotipului, nu trebuie să fie alb. De asemenea, puteți utiliza culoarea pentru a evidenția unul dintre pereții camerei. Podeaua cu dungi arată foarte inovatoare. Mobila clasica camera de zi


Această imprimare va prelungi vizual camera, care vă va juca în mâini dacă doriți să măriți vizual spațiul. Dar este mai bine să selectați perdele pentru a se potrivi cu pereții, evitând contrastele. De asemenea, designerii recomandă concentrarea pe iluminarea naturală. Nu forțați pervazul cu elemente decorative sau flori. Cu cât intră mai multă lumină în cameră, cu atât mai bine.




Cum să aranjați mobilierul într-un apartament mic

Mulți dintre noi suntem obișnuiți să aranjăm mobilier de-a lungul pereților. Se presupune că această tehnică vă permite să măriți vizual spațiul. De fapt, această abordare a fost demult demult. Simțiți-vă liber să experimentați și să vă abateți de la tradiție. Mobilierul poate fi plasat în siguranță în centrul camerei, perpendicular sau chiar în diagonală.



Te- ar putea interesa si: Clasicismul in Interioare


De asemenea, designerii nu recomandă punerea diferitelor piese de mobilier apropiate. Micile goluri vor juca în mâini și vor crea o senzație de spațiu. Dacă sunteți un susținător al mobilierului cu rame, alegeți modele cu picioare. Ar trebui să „plutească” în aer. Dar este mult mai ușor și mai interesant să economisiți spațiu cu mobilierul fără rame.


Pungile de fasole ocupă mult mai puțin spațiu decât cele tradiționale. Pungile de fasole într-o cameră mică pot găzdui cu ușurință un grup de șase până la șapte persoane. Mai mult, fiecare oaspete va fi confortabil. Și după petrecere, scaunele de fasole pot fi ascunse într-un dulap sau cămară. Îngrijirea unui astfel de mobilier nu este dificilă.


16 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page