top of page
  • valentinapopescu

Iata cateva legi fundamentale ale decorării



Vom începe cu întrebarea: v-ați întrebat adesea cât de mare trebuie să atârnați poze sau afișe pe perete, cât spațiu să lăsați între canapea și măsuță de cafea, unde să puneți un covor mic? Și este nevoie să ne gândim la asta? Poate doar să ai încredere în intuiția ta?



Dar nu. După cum sa dovedit, există calcule matematice destul de clare pe care trebuie să le cunoașteți și chiar și cei mai experimentați decoratori trebuie să-și amintească aceste reguli de bază pentru decorarea interioară. Apropo, am scris deja despre cum puteți corecta greșelile făcute la amenajarea unei case sau apartamente.


Perdele și draperii


Perdelele blochează lumina inutilă, oferă intimitate și adaugă confort la interiorul camerei. Iată o foaie de trișare pe care trebuie să o priviți cu siguranță atunci când alegeți dimensiunea perdelelor pentru cameră:


5 cm este cea mai mică distanță de la cornișă la fereastră, dar este chiar mai bine să le atașați chiar sub tavan;

10-25 cm - aproximativ aceeași cantitate de spațiu ar trebui lăsată din partea laterală a blocului ferestrei până la marginea cornișei de pe ambele părți ale ferestrei - dar este mai bine să faceți această distanță și mai mare, atunci fereastra va apărea mai larg;

2 x - draperia trebuie să aibă o lățime egală cu cel puțin dublul lățimii ferestrei;

0 cm - marginea inferioară a perdelei „nu se desprinde” de pe podea - perdelele ar trebui să o atingă întotdeauna și vor arăta și mai elegante dacă marginea inferioară se află chiar pe podea (aproximativ 5 cm). Amenajare casa stil clasic realizata de Nobili Interior Design


Picturi și afișe


Niciun interior nu va fi armonios fără picturi, fotografii sau postere pe perete. Următoarele linii directoare vă vor ajuta să determinați unde și cum să vă agățați opera de artă:


140-150 cm - măsurați aproximativ această distanță de la podea până la centrul lucrării (sau atârnați imediat imaginea la nivelul ochilor), dacă trebuie să plasați două sau mai multe opere de artă pe perete, rezolvați problema ca și cum au fost un singur obiect - găsiți punctul central al întregii compoziții și efectuați măsurătorile anterioare în raport cu acesta;

5 cm este distanța minimă dintre două tablouri sau postere adiacente;

10-20 cm este distanța optimă dintre cea mai proeminentă parte a canapelei și opera de artă care atârnă pe perete sub toate. Living clasic de lux de la Mobila italia Nobili Design


Parerea noastra:

- Nu vă încadrați ferestrele cu perdele prea grele. Chiar dacă decideți să urmați regulile de calcul matematic despre care v-am spus, acest lucru nu vă va scuti de lipsa de lumină în zilele înnorate și va anula toate eforturile de amenajare a unei camere confortabile și confortabile. Prea multe tablouri și o mulțime de fotografii pot, de asemenea, „împovăra” decorul și în curând vor începe să te enerveze.


Iluminat


Diferitele interioare necesită diferite tipuri de iluminare, plasate, de asemenea, la diferite niveluri în întreaga cameră. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să evidențiați designul interior și soluțiile cu lumină:




Mobila


Amenajarea mobilierului este unul dintre elementele de decor, însă mulți designeri de casă sau proprietarii de apartamente fac adesea greșeli în amenajarea obiectelor. Vă vom ajuta să clarificați confuzia:


145 cm este distanța optimă între măsuța de cafea și canapea;

25-50 cm este distanța recomandată între marginile covorului și pereții într-o cameră de dimensiuni medii;

90 cm este o distanță excelentă și ușor de deplasat între perete și mobilier;

80 cm - o înălțime rezonabilă a panourilor de finisare a pereților de la nivelul podelei (într-o cameră cu o înălțime a tavanului de 2 m 45 cm);

30 cm - adâncimea standard a raftului pentru cărți (38 cm - pentru rafturile pentru cărțile de artă supradimensionate);

100 cm - la această distanță este mai bine să așezați scaune în picioare într-un rând într-un living mare unul de celălalt;

50 cm este distanța pentru aceleași scaune, dar stând într-un rând într-un living mic.


Culoare și model


Când vine vorba de culoare și model pentru interiorul dvs., este greu să aplecați această alegere la reguli. Într-un astfel de caz este important să aveți încredere în instinctele voastre. Dacă aveți în continuare probleme în această etapă, două recomandări vă vor ajuta:




60% - acest volum ar trebui să fie culoarea principală din interior (de obicei culoarea pereților). Alegeți două nuanțe suplimentare (15% fiecare) pentru restul spațiului și un alt accent luminos .


Alte surse: Website

7 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page