top of page
  • valentinapopescu

Cum să îți decorezi casa cu orhidee în ghivece, sfaturi pentru îngrijire

Updated: Jul 14, 2023

Există mai mult de 22 de mii de specii de orhidee, dar doar câteva zeci dintre ele pot crește acasă. Și acei hibrizi. Orhideea este un epifit. Adică nu crește în pământ. Pentru a crește această plantă, aveți nevoie de o oală transparentă sau mai bine transparentă.



Faptul este că fotosinteza la orhidee nu apare în frunze, ci în rădăcini. Prin urmare, au nevoie în mod constant de lumină. Dar acest lucru permite orhideei, practic fără frunze, să vă încânte mult timp cu aroma parfumata sa cu o crenguță înflorită.



Orhideea este o floare delicată, parfumată, aproape aerisită. Gama de culori este de la alb la albastru și liliac profund. Acesta ar trebui să fie punctul de plecare atunci când alegeți o floare pentru interior. Încercați să o păstrați pe fundalul unei culori solide, dar contrastând cu aceasta.


Cum să aveți grijă în mod corespunzător de orhidee: răspunsuri pentru manechine

7 combinații de culori neașteptate pe care doriți să le încercați.

Citeste si despre inspiratie in amenajari interioare pentru case, vile si hoteluri de la Nobili Interior Design


Înainte de a începe această plantă, determinați în ce stil este realizat interiorul dvs. Eco, orhideele de la țară nu vor funcționa. Ei bine, creatura atât de rafinată și delicată nu poate arăta bine în toate stilurile pentru cabane rustice.



Dar arată foarte avantajos într-un stil loft, de înaltă tehnologie. Orhideea subliniază perfect brutalitatea lor deliberată.



Orhideea este o plantă iubitoare de lumină, dar nu suficientă pentru a prăji la soare toată ziua. Dar întunericul nu este nici pentru ea. Are nevoie de cel mai mult soare în perioada în care capătă culoare. Și când a înflorit, nu ezitați să o rearanjați în centrul camerei de zi înainte de sosirea oaspeților. Floarea îi va fermeca.

Citeste si articolul cu idei si poze despre amenajarea casei cu mobila clasica pentru camera de zi de la Mobila Italia Nobili Design



Parerea noastra:


- Această floare, de regulă, nu are nevoie de rude. Arată grozav într-o singură copie. Dar dacă sunteți un fan al orhideelor ​​și decideți să creați un orchidarium acasă, încercați să aveți flori de același tip și culoare într-un singur loc. Multicolorul ucide tot farmecul orhideei.


Bucătăria nu este cel mai favorabil loc pentru o orhidee, deși va arăta superb și acolo. Și, în același timp, camera va adăuga nobilime. Fumul de la gătit are un efect negativ asupra plantei aristocratice. Dar dacă totuși decideți să decorați bucătăria cu o orhidee, ventilați camera mai des - floarea are nevoie de aer proaspăt.



Ai noroc dacă ai o baie spațioasă cu fereastră. Orhideea îl va decora și vă va permite să contemplați frumusețea vie când vă lăsați în spumă. Doar asigurați-vă că planta dvs. nu primește prea multă umiditate: un exces de ea, ca o absență completă, o strică.



Alte surse de inspiratie : Website



- Orhideea nu poate fi udată ca o floare obișnuită. Ea nu tolerează rădăcinile și frunzele umede. Această plantă colectează singură apa, de exemplu din aerul umed. Prin urmare, pentru udare, trebuie doar să turnați apă în tigaia de sub plantă.




Dormitorul, cu lumina sa obișnuită, este un loc ideal pentru o orhidee. Aici, ca și în baie, acționează nu numai ca decor interior, ci și ca mijloc de relaxare: contemplarea frumuseții este întotdeauna utilă. Și contemplarea frumuseții naturale este, de asemenea, liniștitoare.



Orhideea nu tolerează multicolorul în jurul său - se pierde în ea. Este mai bine să-l faceți centrul decorului într-o cameră ușoară sau simplă. Sau trebuie să fie o plantă cu flori foarte strălucitoare.



Citeste si despre: Secretele stilului Englezesc


O orhidee va face frumusețea oricărei camere mai expresivă dacă un designer bun a lucrat deja la interiorul acesteia sau este pur și simplu decorată cu gust.


Citeste si articolul despre:



Pe vreme caldă și rece, orhideele se usucă la fel de repede. Prin urmare, udarea lor ar trebui să fie intensivă. Doar nu inundați planta, ci adăugați apă în tigaia de dedesubt. Înainte de începutul înfloririi, udarea orhideei trebuie redusă.


O orhidee poate înflori câteva luni la rând. Dar când vine perioada inactivă, nu vă grăbiți să-i tăiați lăstarii. Veți avea timp să faceți acest lucru atunci când floarea voastră devine în sine galbenă.

Nu vă fie teamă să vă mișcați ghivecele de orhidee în interiorul apartamentului. La căldură, este mai bine să le scoateți de pe pervazul sudic. Și când soarele strălucește și se încălzește moderat - întoarce-l înapoi. Vor crește mai bine.


Majoritatea orhideelor ​​au nevoie de fertilizare. Cel mai bine este să folosiți una specială potrivită pentru aceste culori. Se introduce în sol împreună cu irigarea.

Puteți planta o orhidee separând rizomul, lăstarii laterali sau chiar „copii”.

19 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page