top of page
  • valentinapopescu

Cum să alegi masa de cafea perfectă in camera de zi

Updated: Jul 14, 2023

O măsuță de cafea nu înseamnă doar comoditate, ci și frumusețe. Completează compoziția cu o canapea și fotolii și servește ca un decor util, astfel încât alegerea acestui mobilier ar trebui luată în serios. La ce ar trebui să fii atent?



Material

Mesele din restaurant pot fi realizate din PAL laminat, MDF, lemn, sticlă, pe picioare metalice. Având în vedere că încărcătura pe ele este minimă și nu sunt adesea expuse detergenților și umezelii, alegerea materialului nu este atât de critică din punct de vedere al funcționalității, dar importantă din punct de vedere al frumuseții.


Prin urmare, strategia de alegere optimă este de a combina mobilierul cu alte materiale din sufragerie. Design Interior Living realizat de Nobili Interior Design



Forma

Dreptunghi, pătrat, oval, cerc, pe patru picioare sau unul, cu sau fără rafturi - există o mulțime de forme de masă și totul depinde de nevoile și stilul dvs. interior.


Recomandări generale: dacă o masă este necesară doar pentru decorare - alegeți modele în miniatură cu picioare, dar dacă este folosită pentru depozitarea cărților, revistelor și a altor lucruri - rafturile de sub blat vor fi la îndemână atunci cand pleci in vacanta la munte.




Marimea

Măsuța de cafea trebuie să aibă aceeași înălțime cu scaunele din jur (canapea și fotolii), de obicei 45-50 cm.


Este important să existe cel puțin 45 cm spațiu liber pentru picioare între canapea și masă.


De la măsuța de cafea la televizor trebuie să existe cel puțin 80 cm.


Modelele arată cel mai armonios, a cărui dimensiune este de la jumătate până la două treimi din lungimea canapelei.

Citeste si articolul despre amenajari case cu canapele moderne de la Mobila Ialia Nobili Design


În general, dimensiunea depinde de nevoile dvs.: dacă intenționați să o folosiți pentru gustări în timpul proiecțiilor de filme și petreceri private, luați modele mai mari, poate chiar transformatoare. Și dacă trebuie să puneți o vază sau o ceașcă de cafea, o masă în miniatură va fi suficientă.




Stil interior


Masa de cafea s-ar putea să nu se potrivească cu restul mobilierului în culori sau forme, dar stilul general al interiorului ar trebui menținut.


Mesele rotunde și ovale arată bine în interiorul clasic, formele originale sparte în interiorul mansardelor și high-tech, dreptunghiurile simple și pătratele în cele scandinave. Pentru cabane turistice de inchiriat solicitati sfatul unu specialist in amenajari spatii pubice.



Surse de inspiratie: Website



Descoperiti articole pe acest blog de calatorie :


14 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page