top of page
  • valentinapopescu

Cum se face zonarea camerelor

Problema împărțirii spațiului interior în zone sau dacă este o idee bună să spui „zonare” apare regulat atunci când renovezi o cameră sau un apartament. Cum să faceți corect zonarea într-o cameră și un apartament, să împărțiți corect zona de recreere de zona de locuit sau zona de lucru de la grădiniță? Cum este posibil acest lucru? Design Interior



Problema zonării se confruntă în principal cu proprietarii de apartamente mici, în care economisirea spațiului este o problemă destul de importantă. Sperăm că sfaturile noastre vor fi utile celor care încearcă să răspundă la întrebări legate de delimitarea spațiului dintr-un apartament pentru a-și face o idee generală despre împărțirea acestuia în zone.


ORGANIZARE SPATIULUI IDEALA

Care este cel mai important lucru în zonarea unui spațiu de locuit? Răspunsul este simplu: creați condiții confortabile pentru toată lumea care locuiește în casă, indiferent de sex, vârstă și domeniu de activitate. Pentru a începe, trebuie să aveți la îndemână un plan clar. Puteți să vă ocupați singur de acest lucru sau să contactați serviciile unui designer de interior. Atunci când faceți un plan, există câțiva factori care trebuie luați în considerare la împărțire. Proiect Design Interior Pret


Principalul este răspunsul la întrebare - zonarea va fi temporară cu o perspectivă suplimentară de reamenajare sau va fi o revizie majoră, însoțită de demolarea zidurilor și a pereților despărțitori. În acest caz, este foarte important să ne amintim că în orice caz nu merită demolarea pereților despărțitori și a pereților portanți. Acest lucru se datorează faptului că astfel de acțiuni pot compromite integritatea cadrului clădirii.


Puteți zonifica spațiul folosind nișe și elemente decorative. Probabil că nu ar trebui să faceți acest lucru singur, deoarece sarcina este destul de dificilă și nu toată lumea poate face față acesteia. Aceasta este afacerea profesioniștilor - arhitecți și designeri. Un specialist calificat, bazat pe regulile de bază ale construcției și întocmirii schemelor de zonare, va crea un proiect tehnic pentru un apartament.


În acest caz, este foarte important să se țină seama de amplasarea pereților portanți, a liniilor de comunicație, a conductelor și a dorințelor rezidenților. Pe scurt, scopul principal al zonării este organizarea ideală a spațiului, luând în considerare toate caracteristicile camerei și numărul de zone în care va fi împărțit spațiul apartamentului. Adesea, instalarea ecranelor decorative în apartament poate rezolva toate aceste probleme. Canapea Living de Lux pret italia


Tipuri de ecrane decorative

Ecranele decorative sunt de obicei de dimensiuni mici, design original și structură pliabilă. Dimensiunile unui astfel de ecran pot fi complet diferite.


Ecran pentru creșă. Alegerea temei de design depinde doar de dvs., în timp ce este de dorit să țineți cont de dorințele copilului. O opțiune excelentă poate fi considerată imagini cu personaje de desene animate sau animale, care este garantată pentru a mulțumi copilul.


Paravan pentru dormitor. Există mai ales culori solide moi. Deși nu trebuie excluse imaginile naturii, cerului sau fenomenelor naturale.


Ecran pentru birou. Va ajuta la ascunderea unui birou sau bibliotecă pentru computer, separând zona de lucru de zona de odihnă.


ALTE MODURI DE LIMITARE A SPAȚIULUI

În plus, zonarea se realizează suplimentar folosind lumina sau jucându-se cu culoarea. Deși, în ciuda tuturor sfaturilor experților, decizia va fi doar a ta. Există o mulțime de opțiuni aici. Peretele din apropierea mesei de bucătărie poate fi vopsit într-o altă culoare, ceea ce îi va oferi posibilitatea de a se remarca pe fundalul altor acoperiri. Pot fi fresce, a căror popularitate crește zi de zi, mozaicuri sau elemente decorative din ipsos. Toate aceste proceduri sunt eficiente atunci când zonează un home theater sau o zonă de canapea. Astfel de metode sunt bune pentru împărțirea în bucătărie și zone de locuit.


Vezi si articolul: Cabina de Dus sau cada?


Una dintre metodele moderne de zonare este de a crea diferite niveluri de tavan și podea în interior. Acest lucru se face cu podiumuri și plafoane pe mai multe niveluri. Cu ajutorul acestor podele și plafoane, puteți ascunde comunicații și conducte inutile. Acesta este beneficiul suplimentar.


Podium, tavane întinse, dulap

Utilizarea unui podium este perfectă pentru încăperile care pot fi transformate în zone pentru copii. În unele cazuri, înecarea patului pe un podium ar trebui considerată o soluție interesantă, iar locul din apropierea acestuia ar trebui transformat într-o zonă de joacă sau de studiu. Zona de relaxare este adesea separată de alte zone prin perdele.


Un efect excelent al delimitării spațiului în zone este realizat prin instalarea tavanelor întinse, care, datorită culorilor și metodelor de instalare, pot afecta în mod semnificativ zonarea camerei.




Opțiunea de a schimba spațiul vizual arată, de asemenea, bine. Pentru a face acest lucru, utilizați nișe naturale în pereți și pereți despărțitori, separați de restul spațiului apartamentului. Se folosesc adesea o varietate de biblioteci și dulapuri decorative, care nu vor fi niciodată de prisos în interiorul unei locuințe. În plus, nu se poate lua în considerare faptul că, pentru a împărți bucătăria și camera de zi în zone, merită să folosiți un ghișeu elegant de bar sau chiar un bar staționar pentru băuturi.


ZONIFICAREA CU OBIECTE

În procesul de împărțire a spațiului în procesul de implementare a unui proiect de design interior pentru un apartament sau o casă privată mică, rolul elementelor de zonare

23 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page