Designerul este cel care va ajuta la ieșirea din această situație. Se pare că există metode care nu necesită ruperea pereților despărțitori. Avantajul lor este că sunt ușor de aplicat în practică și au un efect pozitiv. Specialistul în design știe trucurile care vă vor ajuta să vă realizați visul unui apartament spațios.
Tehnici de proiectare pentru „extinderea” vizuală a apartamentului.
Există mai multe astfel de metode. Le vom acoperi pe fiecare.
Ridicarea tavanelor de firma specializata
Cum să faci o cameră mai mare? Răspunsul este gata - ridicați plafoanele. Pentru tavan, este recomandat să alegeți o textură de suprafață lucioasă. Nu uitați: tavanul strălucitor pare mai înalt. Tavanele întinse lucioase sunt potrivite în acest scop. Iar pentru iluminat, recomandăm iluminarea spot. Sau optați pentru plafoane încadrate pe mai multe niveluri. Mobila
Astfel de tehnici par avantajoase: dacă deschiderile sunt realizate sub formă de structuri arcuite, atunci în încăperile adiacente (coridor sau hol) tavanul este făcut mai jos decât în alte camere. Această tehnică creează un sentiment de spațiu ridicat. Dacă interiorul camerei permite, atunci puteți recurge la un alt mod de a „ridica” tavanul: acoperiți-l cu o suprafață oglindă.
Un alt truc ar fi ferestrele înalte, cu aspect ascendent, care oferă lumină și spațiu.
Culoarea va crește volumul camerei
Alegând un ton deschis pentru decorarea unei camere, faci ceea ce trebuie. Tonurile delicate și curate vor face camera să pară mai mare. Toate pastelurile (piersic pal, albastru pal, crem, etc.) vor face față perfect acestei sarcini. Tapetul este cel mai bun înveliș de perete disponibil astăzi. Dar mulți s-au confruntat în repetate rânduri cu alegerea dificilă pe care să o prefere.
Citeste si despre: Amenajarea si decorarea unui apartament
Simplu sau modelat? Care ar trebui să fie desenul? Cum vor arăta imaginile de fundal care vă plac în magazin pe pereții camerelor dvs.? Tine cont de sfaturile noastre: nu alege tapet cu modele mari, cumpără nuanțe deschise de tapet cu modele mici. Tapetul într-un interior cu o bandă verticală crește înălțimea tavanului. Pentru creșă sunt preferate nuanțele pastelate.
Folosiți oglinzi
Oglinzile au făcut camere mai mari în orice moment. Dar dacă nu doriți să vă simțiți iritabil, atunci nu ar trebui să acoperiți complet un perete cu oglinzi. Folosirea cadrelor masive pentru oglinzi nu va da nici efectul scontat. Dar nișe de mică adâncime, cu iluminare ușoară, vor ajuta la extinderea spațiului.
Podeaua ajută la creșterea spațiului
Pardoseli atunci când căutați mai mult spațiu, alegeți dale cu o suprafață luminoasă lucioasă. Evitați covoarele întunecate grele și alegeți covoarele mici, ușoare, pufoase. Tine minte! Cu cât folosești mai multe culori deschise, cu atât mai spațios va apărea interiorul din apartament.
Te-ar putea interesa si: Living amenajat in stil clasic
Selectăm mobilierul potrivit
Designerii recomandă cumpărarea de mobilier de nuanțe deschise în apartamente mici. Alegând mobilier redus, mărim vizual înălțimea tavanului. Dulapurile glisante cu o suprafață luminoasă sau oglindă economisesc semnificativ spațiu. Măsuțele mici (oglinzi, modele din sticlă) creează, de asemenea, senzația unui spațiu mare.
În camere mici, este mai bine să refuzați perdelele. Tul în nuanțe delicate va crea o senzație de ușurință. Jaluzelele și rulourile sunt capabile să protejeze încăperile de lumina puternică a zilei. Mobila Living clasica de Lux
댓글