top of page
  • valentinapopescu

Ce interioare vor fi la modă anul acesta

Iată cum pandemia a creat o nouă estetică în designul de apartamente și mobilier

Trecerea la telecomunicații și închiderea frontierelor din cauza pandemiei COVID-19 ne obligă să petrecem mai mult timp acasă decât înainte. Acest lucru a influențat interiorul și abordarea designului casei. Primul loc este luat de funcționalitatea camerelor și a mobilierului.


Experții au vorbit despre principalele tendințe în proiectarea apartamentelor în 2021


Wabi-sabi în loc de mansarde

Pentru interior, discreția devine o prioritate, capacitatea de a nu deranja sau irita. „Ar fi potrivit stilul scandinav, minimalismul sau wabi-sabi, nuanțe de culoare naturală, cu decorațiuni de calitate și picturi. Cu un stil amenajat la mansardă, clasicele vor deveni în sfârșit un lucru din trecut. Cea mai importantă caracteristică va fi capacitatea interiorului de a-și schimba rapid imaginea pentru a diversifica șederea acasă - accentul proiectantului va fi orientat către tehnicile de decorare




Balcon pentru birou și pereți despărțitori din sticlă

Funcționalitatea interioară este una dintre tendințele principale din perioada de carantină. „Organizarea obligatorie a locurilor de muncă care sunt adaptate la locul de muncă, izolate și confortabile. Dacă mai devreme au existat întrebări și discuții despre dacă merită izolarea balconului și dacă se face o altă cameră cu drepturi depline - astăzi această întrebare nu merită, întrucât un birou separat pentru muncă a devenit o necesitate vitală .Dormitoare Clasice Preturi


Primul loc este luat de calitatea textilelor cu care are loc contactul tactil. „Perne pe canapele, tapițerie de fotolii, lenjerie de pat - acum trebuie să luăm acest lucru cât mai responsabil posibil, să alegem țesături naturale, hipoalergenice, rezistente la uzură. Bucătăria se confruntă cu mai mult stres decât înainte, deci trebuie să fie completă din punct de vedere al funcționalității și dimensiunii, iar aparatele de bucătărie trebuie să fie de o calitate decentă .


Amenajările caselor și apartamentelor se vor strădui să obțină un volum mai mare și o zonare funcțională, practic invizibilă pentru ochi, spun designerii. „Împărțirea parțială a spațiului prin foi mari de sticlă, prin pereți despărțitori, plante naturale, materiale de finisare laconice și iluminat de scenariu va fi salvată. Design Interior



Module, transformatoare, digitale

În 2021, se va schimba și alegerea obișnuită a mobilierului. În loc de dulapuri convenționale, va exista cerere pentru dulapuri - transformatoare, care au un birou și chiar fotolii . prioritatea este mobilierul modular, care vă permite să combinați diferite scenarii ale vieții și zonarea camerei. Acest lucru este valabil mai ales pentru proprietarii de apartamente mici.


Mobilierul inteligent cu funcții digitale sau automatizate devine o tendință, ajută să nu vă distrageți atenția în timpul muncii și al studiului, va fi posibil să rezolvați diverse sarcini de zi cu zi apăsând un singur buton.


Materiale naturale

Materialele naturale și culorile naturale vor fi la curent în 2021. „Lemn masiv, în special lemn ușor cu textura sa naturală, ratan, furnir natural și reconstituit, iarbă de mare, bambus, zambilă de apă, frunze de bananier, plută, bumbac, lână, mătase, piele, lemn, cauciuc natural. Favoritele tradiționale sunt roci, inclusiv marmură, travertin, ardezie, gresie, elemente ceramice și tipuri complexe de ceramică - porțelan și faianță. Sticla, hârtia și metalul, ca și până acum, ar trebui considerate un adaos bogat texturat și un element de decor .



Culori naturale

Tot ceea ce vedem în natura naturală este principala tendință de culoare. Gheața albă este un sentiment de volum și puritate, verde este un simbol al bunăstării pe care ne-o oferă natura. culoarea frunzelor de vară aduce o senzație de bucurie și prospețime, culoarea acvatică dă o senzație de liniște și seninătate, rozul moale este nuanța unui apus de seară, griul cald și teracota amintesc de un deșert însorit.


„Tendința este de formă laconică, interior monocrom, lipsă de contraste banale în decorarea pereților și a pardoselilor. Principalul lucru este că alternarea materialelor contrastante în decor nu este la fel de evidentă ca anul trecut. Doar soluțiile arhitecturale pot fi izbitoare - abside, nișe și portaluri .

4 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page