top of page
  • valentinapopescu

Încălzire prin pardoseală în marmură inr-o casa

Una dintre utilizările obișnuite ale marmurei în construcția de interior este pardoseala în case, magazine, restaurante, hoteluri, spații comerciale sau instituții publice. Portofoliu Design Rezidential si Comercial .


Pentru un confort sporit, încălzirea pardoselilor din marmură poate fi o alegere excelentă în ceea ce privește eficiența termică pentru sezonul rece, deoarece odată încălzite, pardoselile din marmură pierd căldura mai greu decât alte materiale, cum ar fi pardoselile solide.


În timpul verii are loc efectul invers și podeaua de marmură rămâne o suprafață rece, plăcută la atingere.


În plus față de confortul oferit, sistemele de încălzire prin pardoseală din marmură adaugă siguranță deoarece marmura este un material ignifug în caz de temperaturi ridicate sau incendii.

De ce încălzirea prin pardoseală? Design Interior Preturi .

În comparație cu sistemele convenționale de încălzire cu radiatoare, încălzirea prin pardoseală poate oferi avantaje estetice sau practice datorită spațiului mai puțin încărcat.


Încălzirea eficientă se poate face folosind sisteme electrice sau sanitare cu apă caldă.

Instalarea unui astfel de sistem poate fi puțin mai scumpă, dar pe termen lung se va dovedi a fi rentabilă, eficientă pentru întreținere și eficientă.


Ce trebuie să știm despre instalarea unei pardoseli de marmură

Calitatea și durabilitatea tuturor lucrărilor pe bază de marmură sau orice alt tip de piatră naturală: granit, travertin, onisia, ardezie etc. pleacă de la calitatea asamblării și a altor materiale utilizate. Studio Amenajari Interioare Bucuresti .


Este recomandabil să apelați la profesioniști pentru lucrări de asamblare, deoarece fiecare tip de piatră naturală are proprietăți diferite pentru duritate, densitate și alegerea adezivului, tehnica de lucru este realizată în funcție de piatra cu care este prelucrată.

Întreținerea pardoselilor din marmură


Nu este un secret faptul că marmura oferă un plus de eleganță caselor și spațiilor interioare. Durabilitatea acestui material natural este un alt mare avantaj, dar curățarea trebuie făcută cu grijă, folosind substanțe neutre și niciodată substanțe acide care deteriorează piatra naturală! De-a lungul timpului, de-a lungul anilor, zgârieturi și microfisuri vor apărea pe pardoselile de marmură, mai ales acolo unde există trafic intens, ducând la un proces de deteriorare a marmurei.





Din fericire, nu este întotdeauna nevoie de înlocuirea parțială sau totală a plăcilor de marmură, deoarece progresul tehnologic a făcut posibilă refacerea suprafețelor de marmură prin intermediul unor echipamente și substanțe speciale.


Astfel, prin refacerea sau recondiționarea plăcilor de marmură, podeaua își va recăpăta luciul natural și durata de viață a materialului va crește semnificativ!


11 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page